Missä on minun kotini?

Tällä hetkellä omaa mieltä askarruttavat ja ahdistavat tulevat asumisjärjestelyt. Oma koti on tärkeä paikka, jossa rentoutua, ladata akkuja ja viettää arkea. Nykyinen kotimme myydään ja sen jälkeen voimme molemmat alkaa rakentaa uutta elämäämme. Mutta väliaikaisesti toinen jää asumaan meidän kotiimme ja toinen muuttaa toisaalle. Seinät ympärillä ovat vain materiaalia mutta myös osa henkistä hyvinvointia. Jos voisin tehdä itsekkään ratkaisun, eikä tarvitsisi miettiä rahaa, muuttaisin nykyisestä kodistamme pois lasten kanssa. Uusi koti on askel eteenpäin, nykyiseen kotiin liittyy paljon rakkaita muistoja, joiden jatkuva ympärillä olo ei tule helpottamaan minun oloani.

Kenen kanssa sen jaan?

Molemmat mieheni kanssa haluamme olla vahvasti mukana lastemme arjessa. Kesällä asuimme vuorotellen viikon kotona ja viikon vuokra-asunnossa. Huomasin että tavaroiden kuljettaminen kahden paikan välillä oli raskasta, en haluaisi että lapset joutuvat samaan pyöritykseen. Tiedän että minun työni on enemmän ennakoitavissa ja osan työasioista voin tehdä myös kotoa, joten minulla on enemmän aikaa olla lasten arjessa läsnä. Tiedän että lasten ollessa isällään murehdin ja huolehdin heidän asioistaan, vaikka tiedän että heidän isänsä on heille paras ja rakkain ja hän varmasti huolehtii lapsista. Omalla tavallaan, joka ei aina ole samanlainen kuin omani.

Jaettu vuokra-asunto?

Se oli kesällä hyvä väliaikainen ratkaisu ja olisi ehkä nytkin mahdollinen, jos tietäisin että asuntomme myydään nopeasti. Ajatus siitä, että jakaisin mieheni kanssa kaksi asuntoa pidempään, ei tunnu kovin helpolta ja hyvältä ratkaisulta. Se olisi lapsille hyvä vaihtoehto mutta pelkään että minulla ei olisi omaa kotia ollenkaan, koska joudun kaikissa kotiini liittyvissä asioissa huomioimaan myös miestäni.

Missä on lasten koti?

Kun saamme asioita selvitettyä, kerromme lapsille erosta ja samalla toivomme että he miettisivät missä haluavat asua ja kenen kanssa. Onneksi olemme mieheni kanssa yksimielisä siitä että mikään valinta ei tarvitse olla pysyvä, lapset voivat kokeilla erilaisia vaihtoehtoja.

P8190081.jpg